Καθαρισμός δωματίου ξενοδοχείου & τα μυστικά του

Καθαρισμός δωματίου ξενοδοχείου & τα μυστικά του

Καθαρισμός δωματίου ξενοδοχείου, μία διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη συνέπεια από μεριάς επιχείρησης και προσωπικού. Η σημασία του housekeeping στο χώρο του δωματίου, αλλά και συνολικά του καταλύματος, υποδηλώνει την άνετη διαμονή, την τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής, την ασφάλεια και την καλαισθησία. Επιπλέον, η καθαριότητα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά που αξιολογούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τους πελάτες σε πλατφόρμες κρατήσεων όπως τo booking ή σε social media όπως το Google My Business και το Facebook, επηρεάζοντας καθοριστικά τη φήμη του καταλύματος και τις νέες κρατήσεις. Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά για έναν αποτελεσματικό επαγγελματικό καθαρισμό και ποια τα κατάλληλα προϊόντα που θα τον υποστηρίξουν; Μάθετε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για εσάς.

Επαγγελματικά μυστικά για αποτελεσματικό καθαρισμό δωματίου ξενοδοχείου 

  • Καταγραφή λίστας ελέγχου:

Είναι αρκετά βοηθητικό, να υπάρχει μία λίστα με τα μέρη που θα πρέπει να καθαριστούν και να απολυμανθούν. Αυτό, θα συμβάλλει στην οργάνωση και να μην ξεχαστεί κάποια εργασία.

  • Με γνώμονα τη λεπτομέρεια:

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να καθαριστούν λεπτομερώς και οι μικρότερες επιφάνειες όπως είναι οι διακόπτες ή τα πόμολα. Είναι αρκετά συχνό να παραλείπονται και να μαζεύουν αρκετή σκόνη και μικρόβια.

  • Κατάλληλες τεχνικές καθαρισμού:

Για κάθε επιφάνεια, υπάρχει ο ενδεδειγμένος τρόπος να καθαριστεί. Για παράδειγμα, το σκούπισμα να γίνεται προς μία κατεύθυνση. Αυτό, θα διασφαλίσει ότι οι επιφάνειες καθαρίζονται επαρκώς.

  • Προσοχή στην προσωπική υγιεινή:

Για τον καθαρισμό δωματίου ξενοδοχείου, είναι απαραίτητη πρώτα από όλα η προσωπική υγιεινή. Για παράδειγμα, η χρήση γαντιών και ο καθαρισμός των χεριών είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την εξάπλωση των μικροβίων. Το S10 υγρό κρεμοσάπουνο χεριών με ήπιο αντισηπτικό παράγοντα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την καθαριότητα και την υγιεινή των χεριών, και κατ’ επέκταση του χώρου που καθαρίζεται.

Με αυτά τα μυστικά, μπορείτε να νιώθετε πιο σίγουροι ότι τα δωμάτια είναι καθαρά για τους διασφαλίσετε ότι τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι καθαρά και φιλόξενα για τους επισκέπτες.

Ιδανικά προϊόντα για τον ολικό καθαρισμό δωματίου ξενοδοχείου

Εκτός από τις παραπάνω συμβουλές για ένα αποτελεσματικό καθάρισμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε και τα κατάλληλα προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο, θα απογειώσετε το καθάρισμα του χώρου.

  • Ω215 ALL PURPOSE CLEANER Classic Καθαριστικό Γενικής Χρήσης: Για κάθε επιφάνεια

Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό οποιασδήποτε επιφάνειας στο δωμάτιο χρησιμοποιήστε το Ω215 ALL PURPOSE CLEANER Classic Καθαριστικό Γενικής Χρήσης. Έχει ως βάση την αλκοόλη και είναι ανθεκτικό στο νερό. Είναι κατάλληλο για χρήση σε ξύλινα και συνθετικά δάπεδα, πορσελάνινα, πέτρινα και κεραµικά πλακίδια, µπρούτζινες και χάλκινες επιφάνειες. Ακόμα, μπορεί να αφαιρέσει µολύβι, µαρκαδόρο ή καρµπόν, χωρίς να αφήσει γραµµές. Στεγνώνει εξαιρετικά γρήγορα και είναι φιλικό στο δέρµα.

  • Ω320 GLASS CLEANER Premium Καθαριστικό Τζαµιών: Για τζάμια που γυαλίζουν

Συνεχίζοντας με τα τζάμια, το Ω320 GLASS CLEANER Premium Καθαριστικό Τζαµιών θα τα κάνει αστραφτερά, χωρίς κόπο. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους καθρέπτες. Στεγνώνει γρήγορα και δεν αφήνει γραμμές. Μάλιστα, προφυλάσσει από τη γρήγορη επανεµφάνιση της σκόνης λόγω του anti-soiling effect που διαθέτει.

  • Ω120 WOOD CLEANER Premium: Για το ξύλινο δάπεδο

Αν το δωμάτιο διαθέτει βερνικωμένο παρκέ, laminate ή γυαλιστερή φυσική πέτρα, το Ω120 WOOD CLEANER Premium της Impex είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του. Στεγνώνει γρήγορα χωρίς να αφήνει γραμμές, είναι αντιολισθητικό, προστατεύει τις επιφάνειες και έχει ένα εξαιρετικά όμορφο άρωμα.

  • S23 AΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ: Για άρωμα Θαλάσσιας Αύρας στο χώρο

Για να δώσετε στο χώρο την ιδιαίτερη μυρωδιά φρεσκάδας της θάλασσας, προτιμήστε το S23 AΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ µε άρωµα Θαλάσσια Αύρα. Έχει μακρά διάρκεια και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε συστήματα κλιματισμού. Βρίσκεται σε μπουκάλι με αντλία ψεκασμού, χωρίς προωθητικό αέριο.

+ Ο απαραίτητος επαγγελματικός εξοπλισμός

Για να είναι πλήρως αποτελεσματικός ο καθαρισμός δωματίου, είναι σημαντικό να υποστηρίζεται από ολοκληρωμένα συστήματα επαγγελματικού καθαρισμού. Ειδικότερα, ξεκινώντας από το καρότσι, θα πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με το μέγεθος και τον εκάστοτε χώρο. Έπειτα, μία καλή ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστρα, θα συμβάλουν με τη σειρά τους στον καλύτερο καθαρισμό του δωματίου. Τέλος, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται πανάκια μικροϊνων τα οποία δεν αφήνουν ίχνη ή χνούδια και φυλακίζουν τη σκόνη, τα υγρά και τα βακτήρια.

Ανακαλύψτε τη σειρά προϊόντων της Impex για να πετύχετε τον ολοκληρωμένο καθαρισμό δωματίου ξενοδοχείου

Ακόμα ψάχνετε τον ιδανικό τρόπο για να έχετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου απόλυτα καθαρό; Η Impex, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία ολοκληρωμένων συστημάτων επαγγελματικού καθαρισμού, σας έχει τη λύση για να ικανοποιήσετε κάθε επισκέπτη σας. Το κάθε δωμάτιο, θα δίνει την αίσθηση της καθαριότητας και της φρεσκάδας. Ανακαλύψτε τη νέα σειρά προϊόντων της στο www.impex-kouloubis.gr ή καλέστε στο 2104175813 & ένας εκπρόσωπος θα σας προτείνει λύσεις που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο άρθρο μας «Καθαρισμός δωματίου ξενοδοχείου & τα μυστικά του»; 

Διαβάστε περισσότερα κείμενα γύρω από τα επαγγελματικά συστήματα καθαρισμού στο νέο μας blog.

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο

Αναζήτηση